Перейти до основного вмісту

Цікава подорож

30 листопада учні 2-Ж та 2-Є класів, на чолі із класними керівниками Краєвою Г. І. та Пастушиною Ю.О. їздили на екскурсію до Київської області.
Спочатку відвідали страусину ферму. Діткам було дуже цікаво спостерігати за птахами. Під час екскурсії дізналися про життя страусів та їх особливості поведінки як в дикій природі, так і на фермерських господарствах. Цікаво було спостерігати і за життям сім'ї страусів, дізнатися більше про звички й особливості цих птахів.
Другим етапом нашої подорожі була екскурсія на фабрику ялинкових іграшок в селище Клавдієво-Тарасове.
Дітки стали свідками справжнього дива та взяли в ньому участь.
На фабриці ми відвідали:
– цехи і художні майстерні;
– музей історії іграшки та виставкових експозицій;
– казкове містечко;
– поштовий офіс Діда Мороза;
– майстер-клас з розпису ялинкової іграшки;
– фірмовий магазин іграшок.
Клавдіївська фабрика ялинкових прикрас зберігає традиції майстерності виготовлення скляних ялинкових іграшок вже багато десятиліть і є своєрідним законодавцем
 в новорічній індустрії.
Під час екскурсії на фабриці ми мали можливість відвідати унікальний музей, в якому зібрані ялинкові прикраси з усього світу – старовинні і сучасні. Це справжні шедеври мистецтва, які захоплюють і нікого не залишають байдужим.
Для дорослих і дітей новорічні іграшки – символ найулюбленіших сімейних свят – Нового Року та Різдва. Це речі, які символізують тепло і добро цих свят, речі,  часто передаються з покоління в покоління і радують душу багато років.
А ще невід'ємною частиною стало те, що усі мали змогу
спробувати свої сили в якості художників і розписати свою новорічну кулю на майстер-класі з розпису ялинкових іграшок.
Також цікаво було побувати у першому в Україні музеї ялинкових іграшок зі всього світу. До складу музею входять три зали: старовинна і сучасна іграшка, казкове місто в мініатюрі та унікальний “Ермітаж”.
Унікальний магазин ялинкових іграшок-це заключна станція екскурсії Клавдієвською фабрикою ялинкових прикрас.
Де можна було придбати ялинкові іграшки з авторським розписом, а при бажанні навіть зробити на них іменний подарунковий напис.
Наша екскурсія була дуже цікавою та пізнавальною.
Ми отримали масу задоволення і переконалися в тому, що у кожної іграшки – своя цікава історія.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Щоденні 5. Тексти для читання.

Цікаві завдання з української мови

Читаємо залюбки

Здрастуйте, дорогі гості! Морозний вітер січе в обличчя. Намело цілі кучугури   снігу — січневого снігу. Важкувато стало жити на світі пташкам, що зимують у нас. Але вони не дуже журяться. Ось, весело цвірінькаючи, хвилясто пролетіла зграйка жвавих красенів-щигликів, чижів і коноплянок. Помчали   щодуху   десь на лопухах, вільхах чи берізках поснідати   смачним насіннячком. А яке гарне деревце горобини! Ніби його прикрасили, як новорічну ялинку. Чудові, спокійні червоногруді снігурі обсипали його і ягідками ласують. До чого ж красиві пташки! Їх називають північними папугами. Це наші зимові гості. Вони прилетіли з далекої півночі, щоб тут перебути зиму. Бо там вона сувора, люта. Прилітають до нас гостювати і червоногруді, в червоненьких шапочках чечітки та коричнево-золотисті юрки. А ми в саду поставили їдальні для пташок і підгодовуємо їх. Прилітайте, дорогі гості, поласувати коноплею, просом, льняним та гарбузяним   насінням, ягодами горобини і калини! (137 слів)