Перейти до основного вмісту

Вінницька обласна станція юних натуралістів


 «Сюди приходять діти, які люблять природу і хочуть її
зберегти для майбутніх поколінь».

Теплиця
    В теплиці представлена найбільша з позашкільних закладів області колекція кімнатних рослин, що налічує 2000 екземплярів гарноквітучих та декоративно-листяних рослин та 2 000 екземплярів  кактусів та сукулентів.
Виставкова зала
    Виставкова зала Вінницької обласної станції юних натуралістів це чудовий майданчик для знайомства дітей з екзотичним тваринами, проведення оглядових і тематичних екскурсій, практичних робіт, а їх мешканці – об’єкти спостережень та науково-дослідницької діяльності. Спілкування з тваринами, догляд за ними, виховує у дітей турботливе бережливе ставлення до них, чуйність, відповідальність, співчуття, підвищує авторитет та самооцінку юннатів.
    У виставковій залі представлена колекція тераріумних тварин, що налічує більше 10 видів плазунів, земноводних, павукоподібних, екзотичних комах та молюсків. В орнітологічній колекції 3 види папуг. Ссавці представленні такими тваринами, як шиншили, дегу (земляна білка), декоративні кролі, морські свинки, хом’яки, декоративні пацюки, піщанки.
Акваріумна зала
    Акваріумістика - дуже давнє, поширене і різнобічне хобі, яке захоплює красою екзотичного підводного світу кожну людину, що не байдужа до природи. Акваріум є чудовою прикрасою будь-якого інтер'єру, концентруючи на собі увагу як людини яка вперше його побачила, так і акваріуміста-професіонала, який утримує його не один рік.
    В акваріумній залі Вінницької обласної станції юних натуралістів представлено 13 експозиційних прісноводних акваріумів, в яких мешкає кілька десятків видів гідробіонтів, серед яких екзотичні риби, в тому числі всім відома золота рибка, ракоподібні, молюски та рослини.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Щоденні 5. Тексти для читання.

Цікаві завдання з української мови

Читаємо залюбки

Здрастуйте, дорогі гості! Морозний вітер січе в обличчя. Намело цілі кучугури   снігу — січневого снігу. Важкувато стало жити на світі пташкам, що зимують у нас. Але вони не дуже журяться. Ось, весело цвірінькаючи, хвилясто пролетіла зграйка жвавих красенів-щигликів, чижів і коноплянок. Помчали   щодуху   десь на лопухах, вільхах чи берізках поснідати   смачним насіннячком. А яке гарне деревце горобини! Ніби його прикрасили, як новорічну ялинку. Чудові, спокійні червоногруді снігурі обсипали його і ягідками ласують. До чого ж красиві пташки! Їх називають північними папугами. Це наші зимові гості. Вони прилетіли з далекої півночі, щоб тут перебути зиму. Бо там вона сувора, люта. Прилітають до нас гостювати і червоногруді, в червоненьких шапочках чечітки та коричнево-золотисті юрки. А ми в саду поставили їдальні для пташок і підгодовуємо їх. Прилітайте, дорогі гості, поласувати коноплею, просом, льняним та гарбузяним   насінням, ягодами горобини і калини! (137 слів)